FC Härlanda

Referat: Sjövalla FK - FC Härlanda

Om någon frågar mig som gör det enklare för mig att skriva ett matchreferat, så skulle jag helt klart säga en vinst;)

Med lite hatblandad kärlek, lite skräckblandad förtjusning, men mest kanske en god känsla så var det åter dags för ett möte med Härlanda. Ett lag vi spelade med/mot sedan i sjuan, och vars hörntaktik vi vet ut och innan då vi haft samma 'fasta situationer-coach' nämligen Fieker. Dock får jag säga att Härlanda åtminstonde HAR gjort detta bättre i tidigare drabbningar, även om vi kanske varit det laget som spelat den bättre fotbollen. Men alla historiska insatser lägga åt sidan, och det var nuet som gällde för dagen.

200 grader varmt på Djupedal och en bra genomgång innan, där vi och Härlanda delade både vatten och toalett (och kanske även en del taktik?!). Väl ute på planen var det dock inte så mycket som delades, än mindre delades bollen med Härlanda mer än kanske några minuter sammanlagt under matchens gång. Vi rullar runt och hittar igenom väldigt fint till Noah-Simon B-Lundin som trummar på för fullt. Kollektivt ett stort fall framåt och lite mer tillbaks till dom gamla gängorna, ett stabilt försvarsspel, kreativt mittfält och en stark offensiv. Jocke är tillbaka i elvan och gör en gedigen insats dom 30 minuter han spelar med både smörpassningar och att hålla igen på dom offensiva löpningarna(!!!). Att säga att vi har chanser är nog en underdrift, sannolikhetsläran kan inte stämma för det var mer eller mindre osannolikt hur många frilägen vi bränner. Hatten av till Härlandas målvakt som utan tvekan får den gyllende osten som man of the match!

Sternvik är skönt nog tillbaks från semestern. Lite mer brundbränd. Lite 'cavarund'. Lite långre svallande hår. Men kanske också lite hetare (framför målet!). 1-0 sitter långt inne, men i den 70' hittar Lundin en distinkt hörna(?) som Sternvik inte mer än behöver 'höftfjonga' in. Förlösande, men innerst inne visste vi nog hela tiden att detta skulle komma. Minuten senare firar Noah detta vilt, river ner någon motståndare på halvplan och får gult kort. I minut 83 håller sig Sternvik påpassligt framme efter en fin instickare där Noah(?) vill fira ytterliggare en gång och ger över bollen till Sternviks om rullar in 2-0. Dock inget guld till rött kortsfirande efter det, tack Noah!

Här någonstans hinner Paul med ett inhopp. Direkt tar han djupledslöpningen (det går inte fort, men det är en djupledslöpning!), hinner först och försöker lobba den över målvakt med sin första touch i matchen! Publiken håller andan.....Tyvärr aningen över, det var värt ett bättre öde!

I den 88' väljer domaren att spela 'fördel boll Sjövalla' på en huvudskada. Vi påpekar det, motståndarlaget påpekar det, publiken påpekar det. Till slut väljer domaren att blåsa offside efter fördelen, jag ligger kvar, Mikael A poängterar 'det ytterst annorlunda domslutet' och dialog och diskussionkär som denna domaren är (Ironi) väljer han att varna Mikael för kommentaren. Felaktiga domslut i all ära, men en huvudskada får man inte missa på det sättet, då blåser man oavsett.

I minut 89 slår Härlanda en lång frispark, det är lite huller om bullar och Souza ger mig ett blåmärke på armen efter sitt skott. Solklar straff, som han placerar säkert till höger om Jakob som inte valde att lyssna på Paul (Förståeligt nog, det räckte med allt hans tjöt förra säsongen;) och hans pekande. Mål. 2-1 och *pfiuuuu* domaren blåser av matchen. Skön och rättvis seger!

Nu tar vi sommaruppehåll med en god känsla i laget, bra jobbat alla spelare och ett grymt stort tack till all pbulik som släpar sig ner! Ost och fralla!